Share |

Takaisin

                                    

 2009  |  2010-2011  |   2012 - 2014  |  2015


Kuulumiset 2011

 

                                          

                                                    

 23.12.2011

eikun_joulukortti.jpg

 

                                                        14.12.2011

Vihdoin sain laitettua Sonan MH-kuvauksen galleriaan
Vähän sellainen hajuton ja mauton tytteli, mutta ihana se silti on - tietenkin! Toimintakykyä ja rohkeutta/uteliaisuutta toivoisin enemmän, sekä leikkiä voisi/pitäisi paremmin. Laukauksiin reagoiminen oli kuitenkin suurin yllätys. Ei ole reagoinut ennen eikä jälkeen kuvauksen laukauksiin eikä koviin ääniin joten se siitä - unohdan asian - taisi vähän jännittää kuitenkin tytteliä kuvaus. Pidän kuitenkin omalla tavallaan sen jäyhyydestä ja sellaisesta rennosta olemisesta kotona ja treeneissä. Kauhukuviani parempi collie =)
Tässä Sona viime sunnuntaina Grönqvistin Hannan kuvaamana harmaassa joulukuun säässä.

joulukuu_2011_10.jpg

....ja tässä Martti

joulukuu_2011_3.jpg

...ja vielä Eikkis

joulukuu_2011_12.jpg

 


                                                      13.11.2011

Pieni Sona on nyt myös JK1 !!!

Ajeltiin aamulla Uuraisille jälkikokeisiin, tuomarina Laura Pitkänen. Aamu alkoi jäljellä. Janalta -3p, kaikki kepit, joten saaliiksi 167p. jäljeltä. Ne jäivätkin sitten meidän maastopisteiksi koska esineruudusta ei noussut sitä yhtäkään esinettä! Tottikseen hirveä tsemppi ja pisteitä 75p päivän kauneimmalla seuraamisella! Juu - pisteet ei päätä huimaa, mutta noutojen epävarmuus oli jo meillä kyllä tiedossa matkaan lähdettäessä. Hyvä Sona <3 p="">


 

                                                      20.10.2011

Sona kävi viime sunnuntaina suorittamassa MH-kuvauksen Nukarissa. Kuvaajina Kai Tarkka ja Riitta Liimatainen. Videon laitan heti galleriaan kun vain pystyn - kiitos Hannalle kuvaamisesta!

Alla Pia Koskisen ottama kuva keväällä tokomestiksissä.

tokomestis2011_9.jpg

 

Testin jälkeen käytiin Sonan kanssa tottiskelemassa ja tekemässä Demille jälki youtu.be/NCbbL1Lv_RI Kiitos Kirsi ja Hanna seurasta!

Kuva: Hanna Grönqvist

demi_6kk.jpg

 


                                                       6.10.2011

Tack Anna-Carin, Ingela och Eva H !!!!

Sain Moa:sta tuoreita kuvia ruotsinmaalta <3 niin="" on="" samaa="" puuta="" tytt="" kuin="" muutkin="" sisarukset="" -="" laittelen="" galleriaan="" eva="" h:n="" ottamia="" kuvia="" heti="" kun="" pystyn="" p="">

moa_2011.jpg

 Photo: Eva H


                                                            28.9.2011

Hienoa! Kaikki Martin ja Raisan pennut ovat löytäneet omat kodit -Ujo viihdyttää tosin tovin vielä mammaansa Jutan luona, mutta muille: NOOA, NEMO, URHO, KAMU, MUUZA, JÖRÖ ja UNSKI - Oikein paljon onnea ja iloa elämäänne!!! Tässä kuva suloisesta yhdeksän viikkoisesta Kamusta -kiitos kuvasta! Kunhan saan kotikoneen toimimaan niin laitan kuvagalleriaan penneleistä oman kansion. Sitä odotellessa......

kamu9vko.jpg

 

Sona kävi viime sunnuntaina taas voittajaluokassa Hollolassa kokeilemassa näköjään ihan tuuriaan - no luck ! Ehkä opettelemme asioita vielä kotona..... =)

                                                      23.9.2011

Hieno Rapetin! Raimo totteli itselleen toisen avo 1s tuloksen tokossa pistein 174p Helsingin Malminkartanossa viime lauantaina 17.9. ONNEA!!!

Kuva: Kirsi Auranen

raimo_17.9.11.jpg         

 

                                                        6.9.2011

KOLME POIKAA VIELÄ VAPAANA <3 strong="">

k-pennut_2.jpg

****************************************************

Kävin tänään katsomassa 6,5 viikkoisia Martin ja Raisan pentuja kennel Purple Pearl´s:ssa

**********************************************

k-pennut.jpg

 

                                                       5.9.2011

Eilen Hollolassa tokokisoissa oli paaaaljon collieta - mukana myös Raimo ja Taina sekä meidän Sona. Raimolle hienosti avoimesta luokasta 1s tulos pistein 165p! ONNEA Rapu ja Taina !!! Sonalla ei puolestaan sitten löytynyt voittajaluokan ruutu ja hypyssäkin tuli aivopieru, joten kaksi nollaa tällä kertaa näistä geimeistä ja 2s tulos pistein 229p. Höh!

raimo_avo.jpg

raimo_avo2.jpg

                          raimo_avo3.jpg                         

                                                        30.8.2011

Viimeistä lomaviikkoa viedään - nyyh. Edessä ankaraa pimeyttä ja töissä oloa, mutta ensiksi vielä muutama kisa kisaamatta ennenkuin siirretään ajatukset talven hallitreeneihin ja seuraavaan kisakauteen jossa toivottavasti Marttikin on paremmassa iskussa. Tässä viimeisten rutistusten välissä voi saada hymyn naamalle ihan näitä kuvia katselemalla;

Martin ja Raisan pennut Nuhis ja Vilkas sekä Einari suolenkillä <3 p="">

Muutama poika oli vapaana kun kävin viime lauantaina viisiviikkoisia penneleitä lällyttelemässä. Tiedustelut Jutalta.

301260_10150300071207432_586112431_7906883_5391052_n.jpg

 

elokuu_20110023.jpg

 

 

                                                         7.8.2011

Martin ja Raisan lapsoset täyttivät eilen 2vkoa <3. kaikki="" voivat="" hyvin="" onneksi="" a="" href="http://purplepearls.net/" target="_blank" data-mce-href="http://purplepearls.net/">Jutalta voi kysellä pennuista lisää, ja toki minulta Martista enemmän jos kiinnostaa. Pikku kuvassa työninimeltään Unelias ja isomassa Lumikki ja Vilkas

vilkas1.jpg

 

                                                   

unelias1a.jpg 

 

 

 

                                                     

 

                                                   3.8.2011

Sona kävi tokokokeissa Kangasalalla. Pisteitä VOI-luokasta 3s tuloksen verran, 204p. Tuomarina Juha Kurtti. Viilausta ja asennetta tarvitaan vielä.

                                                   28.7.2011

Ja ihan olen unohtanut mainita että viime viikonloppuna ruotsissa collieiden SM-karkeloissa (jokainen aos järjestää vuorollaan tapahtuman jossa ratkotaan kaikkien lajien mestaruudet + erkkari) " Moa " Lumipilven Nipin Napin oli RallyTokossa SM-2 !!!ONNEA! GRATTIS!  Moa osallistui myös tokossa voittajaluokkaan, mutta siellä ykköstulos antoi vielä odotuttaa itseään.

                                                   25.7.2011

Martin mennyt viikonloppu oli melkein yhtä juhlaa vain. Lauantaina Martti järjesti treenikavereilleen TVA-kahvit (vihdoin) ja saikin osakseen niin paljon huomiota ja lahjontaa että se elää sillä seuraavat puolivuotta =) KIITOS kaikille mukana olleille!!!

Kesken juhlien pukkaa viestiä että plussapallot pompsahtelee mailmaan, siis Martista tuli kesken juhliensa isä! Isä Lumikille ja seitsemälle kääpiölle...... <3 3="" p="">

Lisää kuvia ja kuulumisia voi käydä kurkkimassa morsiamen ja nyt tuoreen äipän kotisivuilta.

                                             Kennel Purple Pearl´s

pp-k-pentue_2.jpg

Ja melkein täydellisen viikonlopun pilasi Martin toinen yritys voittajan jälkikokeessa. Ei suju jälki niin ei. Se on hetkeksi sitten TIMEOUT!Asiat pitää saada kuntoon ennen seuraavaa koetta.

                                                      22.7.2011

Demi kävi menneenä viikolla viihdyttämässä meitä <3 ja="" pulikoimassa="" einarin="" kanssa="" kyt="" j="" rvess="" mainio="" typy="" p="">

demi15vko0011.jpg

 

demi15vko0151.jpg

 

eikkujademi_2.jpg

 

                                                    7.7.2011

Sona Sompu-kakkiainen suoritti viime lauantaina hyväksytysti BH-kokeen täällä Hyvinkäällä ITU:n kentällä Hausjärven Haukkujen järjestämässä kokeessa. Tuomarina Jani Heinilä. Ihan ei ollut iskussa typy, mutta nyt on periaatteessa Sonan tavoitteet saavutettu =) TK2 ja BH nimittäin. Loppu onkin sitten enään ohjaajan viitseliäisyydestä ja ajasta kiinni.

Tässä Hausjärven Haukkujen sivulta lainattu kuva ja alapuolella kuva collieiden tokomestiksistä - miltä Sonan seuraamisen pitäisi näyttää treenien perusteella. Pieni ero =)

bh-sona.jpg

tokomestis2011_11.jpg

 

 

                                                          24.6.2011

 OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!!!

eikka.jpg

                                                    13.6.2011

Sona kävi pyörähtämässä viikonloppuna tokon SM-kisoissa collieyhdistyksen joukkueessa. Nimenomaan pyörähtämässä =) Neljä nollaa ja muista liikkeistä pisteitä 6,5 - 9 niin ei sillä paljon juhlittu. Tässä on paljon myös ohjaajan vikaa (yllättäen) vaikka Sompu ei sieltä helpoimmasta päästä olekkaan treenikoirana....Liikkeet kyllä pitäisi olla suht hallussa, mutta kesken on vielä ketju treenit vs. kisa.

Mutta tässä pari kuvaa Hertan <3 lapsesta="" katasta="" a="" href="http://www.arttulan.com/" target="_blank" data-mce-href="http://www.arttulan.com/">(Pim Bulan Williruusu) joka oli myös collieyhdistyksen joukkuessa avo luokassa. Kuvat Anne Norovirta-Laamanen.

kata_sm.jpg

 

kata_sm2.jpg

kata_sm3.jpg

kata_sm4.jpg

                                                    

 

                                                            8.6.2011

Viime viikonloppuna Martti osallistui perinteiseen leikkimieliseen ABCD-otteluun joka on airis-bokseri-collie-dobberi kilpa pk-tottelevaisuudessa. Mukana jokaisesta rodusta kolme mölliä ja kolme kilpailevaa koirakkoa. Colliet edustivat tänä vuonna mainiosti itseään. Voitto mölleissä ja kilpailevissa! Martti oli kilpailevien 3s. pistein 88p. Alla Heini Sepän ottamia kuvia

abcd-2011.jpg

 

abcd-2011_2.jpg

 

 

                                                          3.6.2011

Ruotsista käytiin Hannan kanssa hakemassa uusi etäjäsen lumpparijengiin. Sijoitukseen siis Grönqvistin Hannalle Nita neidin kaveriksi Mironik´s Dipanda alias Demi <3. kaikkea="" hyv="" teille="" hanna="" ja="" kiitos="" span="" title="Katso vaihtoehtoiset käännökset napsauttamalla" closure_uid_tkh5ch="320">Tack så mycket för alla Monica och Solweig!

Yritetään mahdollisimman pian tehdä Demillekkin oma sivu. Mutta täältä voi käydä alkajaisiksi kurkkimassa kuvia galleriassa.

dipanda.jpg

 

mironik0401.jpg

 

Ja näiden mukavien uutisten alle voi piilottaa huonosti menneet kisat =) Martti starttasi toukokuun lopussa ensimmäistä kertaa VOI luokan jäljellä. Tottikseen en todellakaan ollut tyytyväinen,83p. Jäljestämiseen en TODELLAKAAN ollut tyytyväinen, puolet pisteistä janalta jo pois sekä ei oikein niitä keppejä tahtonut nousta kun ei pysynyt oikein se jälki nenän alla. Esineruudusta kaksi esinettä. Kolmannen jääminen ruutuun oli ihan ohjaajan vika = aivojen ylikuumeneminen = ohjausvirhe. Nooh, tuleehan niitä kisoja. Kai. Treeniä siis tiedossa =)

 

 

                                                    26.5.2011

Martilla kävi naisvieraita 21.5. tiistaina Purple Pearl´s-kennelistä. Ja yhdistelmä koiranetissä.

raisaistuu.jpg

tokomestaruus2011_64.jpg

                                                   

 

                                                      22.5.2011

Raimo on nyt hienosti TK1 !!! Isosti ONNEA Taina ja Raimo-poikanen!!!!

Taina ja Raimo kisasivat Tampereella sunnuntaina, hieno 1s tulos pistein 187 ja 2.sija!

Kuva on tokomestaruuskisoista edelliseltä viikonlopulta. Kuvaaja Paula Ranta.

tokomestaruus2011_70.jpg

                                                    19.5.2011

Einari-nari nari täytti pari päivää sitten huikean yhden vuoden! Jaa-a, mitä sanoisi tuosta eläimestä.... Aivan ihastuttavan vihastuttava. Nuo kaksi sanaa kertovat kaiken =) Uusia kuvia ei ole poikasesta koska kotikone on edelleen rikki enkä näinollen pääse juuri mitään konehommia tekemään.

Galleriaan lisäsin tokomestaruuksista Pia Koskisen, Paula Rannan ja Anne Norovirta-Laamasen ottamia kuvia. Tässä yksi Annen onnistunut otos =) joka kertoo terveiset kaikille collieita tai meitä kritisoiville....

 

tokomestaruus2011_77.jpg

                                                    

Tässä kuitenkin hieman säädyllisempi otos mestarista.......

tokomestis2011_53.jpg

                                                           8.5.2011

Eilen collieiden tokomestaruudet Tuomarinkartanossa. Mukana ei vielä valmis- Sona ja ei niin motivoitunut- Martti. Sona laamaili epävarmana 3s tuloksen, ja Martti 2s tuloksen pistein 235. Mutta vaikka Martin ajatukset oli muualla kuin yhdessä tekemisessä, niin kiva tietää että se kuitenkin pystyy suorittamaan liikkeet ilman nollia =) hah ja pah =) Mutta niin vain Marsun tulos riitti kuitenkin ROTUMESTARIKSI 2011 asti. Hienoa! Myös hieno velipoika Raimo oli kisaamassa alo:ssa, mutta harmittavasti liikkeestä seisomisesta nolla ja 2s tulos.

Tänään sitten päivä vuorostaan vierähti talkootöissä Hyvinkään Käyttökoirien kentällä IPO:n MM-karsinnoissa autellen. Ainakin oli lämmintä!

Alla Paula Rannan ottama kuva Martista eiliseltä päivältä <3 p="">

 

collierotumestari_242-11.jpg

                                                   

Sekä Pia Koskisen ottama kuva Sonasta, tekemässä eilen tunnaria <3 p="">

 

2011mestis.jpg

 

 

                                                      24.4.2011

Kovasti ollaan yritetty treenailla - tottista, esineitä ja jälkeä. Alkukesän kisat siintää jo mielessä. Marsu ja Sona käy yhdet tokotukset vielä, Sona ennen  tokon SM:iä ja Marsu ennen jälkikisoja. Kivaa! Alimpana kuvat Einarista tämän kevään toiselta jäljestyskerralta, ja ylempi yhteispotretti toivottaa pitkänperjantain illalta HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE !!!

 

pitkaperjantai2011.jpg

 

einari_jalki.jpg

                                                   

esine_einari.jpg

 

                                                              11.4.2011

 

Taas koiratäytteinen viikonloppu takana. Lauantaina olin Nukarissa katsomassa Helsingin alaosaston järjestämää MH-luonnekuvausta ja sunnuntaina suuntasimme Terhin kanssa Porvooseen D&C-halliin erinomaisen koiranlukutaidon omaavan Mia Skogsterin seminaariin. Nyt kelpaa taas mennä töihin rentoutumaan =)

Alla Hannan lähettämä kuva Rollo-miehestä <3 p="">

rollo2011.jpg 

                                                     6.4.2011

Minni kissa täytti 6 vuotta tänään. Pieni ärhäkkä villipeto <3 t="" ss="" huonolaatuisessa="" kuvassa="" se="" makoilee="" n="" 4-5="" viikkoisen="" piiparin="" kanssa="" s="" ngyll="" -="" miss="" muualla="" tietenkin="" minni="" on="" sairastanut="" kaksi="" vuotiaasta="" asti="" epilepsiaa="" mutta="" p="" rj="" ilee="" sen="" hyvin="" kohtaukset="" ik="" v="" katsottavaa="" ja="" viel="" kun="" ne="" tulevat="" minnille="" melkein="" aina="" aamuy="" tunteina="" joten="" niihin="" her="" minen="" sike="" st="" unesta="" yht="" shokki="">

 

pennut_ym.1.1.-07_010.jpg

                                                    

                                                       20.3.2011

Taina ja Raimo - Lumipilven Niukin Naukin, kävivät eilen pokkaamassa toisen ALO 1s tuloksensa tokokokeesta pistein 176,5! Huisasti ONNEAONNEAONNEA Taina ja Rapetin <3 p="">

 

tainarape2.jpg

tainarape.jpg

 

Ja tässäpä tämän päivän kuvat aurinkoisista koirista. Sona hoidossa juoksujensa ajan, joten siitä ei tällä kertaa kuvia sitten saatu. Einari 10kk odottaa kovasti jo leikkikaveriaan kotiin, (ja niin varmasti Marttikin =).....)

maaliskuu20110057.jpg

maaliskuu20110062.jpg

maaliskuu20110071.jpg

 

 

                                                     12.3.2011

                                          

                                             Martista tuli tänään

*************************** TVA *****************************

                            

                            FI TVA JK2 AD BH Lumipilven Nippa Nappa

 

tammikuu20110187.jpg

 

 

                                                   

 

Martista tuli siis tänään TVA Janakkalan koirakerhon kisoissa, tuomarina Juha Kurtti. Pisteitä 260p ja 2.sijoitus. Meinasin jo kotiin jäädä kun pojan kupoli on sekaisin Sonan juoksun takia - mutta hyvä että läksin =) VALTAVAT KIITOKSET KAIKILLE TREENIKAVEREILLE - ILMAN TEITÄ EI OLTAISI TÄSSÄ NYT. Mutta ennenkaikkea KIITOS MARTTI <3 ja="" min="" itse="" -="" treeneihin="" on="" raahauduttu="" yksinkin="" vaikkei="" aina="" niin="" herkkua="" olisi="" ollutkaan="" y="" my="" h="" n="" varsinkin="" in="" talvella="" a="" href="http://www.hyvinkaankoiraurheilukeskus.com/" target="_blank" data-mce-href="http://www.hyvinkaankoiraurheilukeskus.com/"> hallille raahautua..........JEE, se oli sitten tässä - Nippa Nappa!

 

maaliskuu20110006.jpg

 

Tässä pari VIDEOLINKKIÄ (1) ja (2) Martin merkkitreeneistä talven aikana hallilla. Työnalla tässä ufo-merkit jotka viime vuonna aiheuttivat päänvaivaa - hyvin tarjoaa paikkaa nykyään. 

 

 

                                                          2.3.2011

Einari on saanut täyssisaruksia 8kpl alkuviikosta. Sen kunniaksi Tiina Väisäsen ottama kuva, Sanna Salon muokkaama. Kyllä siitä vielä lassien näköinen kasvaapi =)

skotlanti.jpg

                                                  23.2.2011

Tovi sitten Einari täytti 9kk. Ihan kiva, mutta missä lahjapaketissa ne aivot oli...... Ollaan kovasti treenailtu lämpimässä hallissa Monnissa, ja ainakin Martin kanssa kisoihin jo halajais mieli. Muuten ollaan hiihdelty ja lenkkeilty mitä näiltä pakkasilta on pystynyt. Onneksi kuitenkin fleecetossut jalassa tarkenee meidän sesset ainakin ulkona olla pidemmälläkin lenkillä. Josko vaikka joskus ihan ikuistais kuvaankin pienet maahistossut.

helmikuu20110084.jpg

 

helmikuu20110063.jpg

 

 

                                                   9.2.2011

 

Ja tässä Eikiksen poseeraus, seisomista ei keritty ihan yhdessä illassa treenata kuntoon =) Sekä arvostelu, tuomarina Bev White, Iso-Brittannia. Mitattiin tuossa yks päivä Eikkis, en tiedä kuinka tarkasti, mutta saatiin sille korkeutta 62cm. Viikon päästä poikanen täyttää 9kk =) Kuva Monica Hanstén

Big dog. Good bone. Very good angulations. His head is too strong for me. I do not care for his expression. Moved very well.

Einari oli siis isojen pentujen (7-9kk) luokassa ja Sona esiintyi nuortenluokassa, joten Sonan tulos riittää sille vaikka sen loppuelämäksi.

 

erkkari2011.jpg

  

 

                                                   7.2.2011

 

Sona ja Einari kävivät pyörähtämässä collieiden sivuerkkarissa Lohjalla lauantaina 5.päivä. Maalaistyypit käyttäytyivät erinomaisesti; oleilivat kevythäkeissään asiallisesti ja rauhassa, kulkivat nätisti kehässä ja esiintyivät suht nätisti =) Kaikista ei pystynyt aivan samaa sanomaan...Paha mieli (<- lue="" rsytys="" j="" i="" joidenkin="" ihmisten="" ja="" koirien="" k="" ytt="" ytymisest="" mutta="" n="" in="" kun="" 2="" 5="" vuoden="" v="" lein="" y="" yttelyss="" py="" r="" ht="" m="" ss="" niin="" ehk="" mun="" henkiset="" arvet="" kerki="" parantumaan="" taas="" seuraavaan="" koitokseen="" menness="" p="">

Einarin arvostelun laitan heti myös tänne, kun saan siitä kuvan esille. Sonan kuvan on ottanut Pia Koskinen (kiitos) ja tässä typyn arvostelu, tuomarina Jimmy Tait Iso-Britannia

Tricolour bitch. Immaculate presentation. Rather over trimmed ears. Exellent outline with good neck, shoulders and feet. Pleasing head, but would prefer softer expression. Moved well from the rear but rather pacy in front.

Näillä sanoilla irtosi arvosana EH

 

sona_erkkari2011.jpg

 

4.2.2011

Nautitaan nyt talvesta kun se vielä on =) Mutta tulispa jo KESÄ!!!!!!

 

 

kytajawonderland1.jpg

 

 

                                                      25.1.2011

Ulkoinen ilmasto alkaa olla taas semmottinen, että lienee hyvä muistella viime vuoden vastaavaa ajankohtaa: Otteita viime vuoden päiväkirjasta...

  
Joulukuun 1. klo 17.00
Lunta sataa. Ensilumi on sitten kaunista. Luonto tulee kauniin valkoiseksi ja mieli piristyy, kun ei ole enää niin pimeää.Tein vaimolleni ja itselleni kuuman rommitotin ja istuimme ikkunan ääressä katsomassa hiutaleiden leijumista kevyesti maahan ja peittämässä puun oksia.Todella kaunista.
  
Joulukuun 2.
Heräsin ja katsoin ikkunasta ulos. Koko maiseman peitti kristallinkirkas uusi lumi. Hieno näky. Jokaisella puulla ja pensaalla oli valkoinen kaapu. Tein talven ensimmäiset lumityöt ja nautin joka kolallisesta. Kolasin sekä pihan että jalkakäytävän. Myöhemmin päivällä teknisen viraston aura aurasi tien ja työnsi lumen portin eteen. Kuljettaja hymyili minulle ja vilkutti. Minäkin vilkutin hänelle ja kolasin portin taas auki.
  
Joulukuun 3.
Viime yönä satoi vajaat 15 cm lunta ja pakkasta on pari astetta.Pihakoivuista katkesi muutamia oksia lumen painosta.Tein lumityöt. Ja taas saatuani työt valmiiksi, tuli aura-auto. Lumi oli tällä kertaa ruskeanharmaata.
  
Joulukuun 4.
Sää lauhtui, lumi suli sohjoksi, joka jäätyi liukkaaksi, kun pakkanen taas laski. Kaaduin perseelleni jalkakäytävälle. 150 mk poliklinikkamaksua, mutta onneksi mitään ei ollut poikki. Sääennustus lupasi lisää lunta.
  
Joulukuun 5.
Yhä kylmää. Myin vaimon auton ja ostin maasturin, jotta hän pääsisi töihin. Auto liukui kuitenkin päin kaidetta ja oikea etukulma meni aika pahasti kasaan. Viime yönä satoi reilut 15 cm lunta. Molemmat autot ovat aivan suolassa ja kurassa. Tiedossa lumitöitä tänään. Se perkeleen aura ajoi meidän ohitse kaksi kertaa.
  
Joulukuun 6.
10 astetta pakkasta. Lisää tuota perhanan lunta. Pihalla ei ole yhtään puuta tai pensasta, joka ei olisi vahingoittunut.Sähköt oli poikki melkein koko yön. Yritin pitää talon lämpiminä kynttilöillä ja bensiinilämmittimellä, joka tosin roiskaisi hiukan yli, syttyi tuleen ja oli polttaa koko talon. Sain onneksi matolla tukahdutettua liekit, mutta sain toisen asteen palovammoja käsiini ja silmäripset ja kulmakarvat paloivat. Auto karkasi käsistä matkalla poliklinikalle ja hajosi lunastuskuntoon.
  
Joulukuun 7.
Tuota vittuperkeleen valkoista paskaa tulee koko ajan. Kaikki perkeleen vaatteet pitää olla päällä, jos haluaa käydä postilaatikolla. Jos saan käsiini sen kusipään, joka ajaa tuota aura-autoa, niin revin siltä sydämen rinnasta. Se on varmaan kulman takana kytiksessä ja odottaa, kunnes saan jalkakäytävän puhtaaksi! Sähköt yhä poissa. Vesijohto jäätyi ja näyttää siltä, ettei katto kestä lumen painoa.
  
Joulukuun 8.
Saatana, 12 perkeleen senttiä uutta vitun lunta ja vitun räntää ja vitun jäätä, ja herra yksin tietää mitä paskaa sitä taivaasta viime yönä tuli. Yritin osua aura-auton kuljettajaa jäähakulla, mutta se pääsi pakoon. Vaimo jätti minut. Auto ei lähde käyntiin. Luulen, että minusta on tulossa lumisokea. En pysty liikuttamaan varpaitani. En ole nähnyt aurinkoa viikkoihin. Ennusteissa luvataan lisää lunta. Viima tekee ilman purevaksi. Perkele, muutan Espanjaan.

 

 Rakkaat <3 hertta="" ja="" eppu="" s="" ilyv="" t="" aina="" mieless="" ni="" syd="" mess="" p="">

 

 

p1020120.jpg


 

                                          23.1.2011

Sona sai tänään viimeisen ykköstuloksensa avoimesta luokasta Tuuloksen tokokisoissa, ja näinollen tittelin TK2, pistein 180. Tuomarina lempeä Marita Packalén.

Alla kuva Sonan alokasluokan kisoista viime elokuussa. Kuva Elina Riipi.

 

sona_toko7.jpg

 Laitetaan myös kuva Pygmi-Pipistä joka on ollut meidän seuranamme välillä hallilla hankkimassa hikeä pintaan hurvittelun merkeissä =)

 

tammikuu20110036.jpg           

               

18.1.2011

Pusuhuuli-Einari täytti eilen 8kk. Ei voi pieni koiranpoikanen ymmärtää että on jo fyysisesti iiiiso poika, yrittäessään hypätä kokonaan syliin esimerkiksi =) Kuten kuvasta voi huomata on silmienympärysihon punoitus melkein kokonaan jo kadonnut. Mutta huulet....ne punoittavat koska ovat kokoajan kosteana. Lörppöhuulen suu on kuolassa jatkuvasti, leikkiessä, luita syödessä (ja niitä menee paljon), nukkuessa, syödessä tai jo ajatuskin syömisestä saa kuolan erittymään. Toivottavasti ei jatku ikuisuuksia.

p1060204.jpg

Ja taas on myös potkaistu käyntiin tämän vuoden luennot ja kokoustelut, ja sen sellaiset tulevat koulutuksetkin. Viime lauantaina olin Vantaalla HETI ry:n luonneluennolla jonka piti Opaskoirakoulun johtaja, MMM jalostusagronomi Riitta Liimatainen. Sunnuntaina sitten vuorostaan kokousteltiin (ja treenailtiin) Helsingissä SCY:n helsingin aos kokouksessa. Martti palkittiin aos v.2010 parhaana TOKO ja PK-koirana! Osallistujia ei ollut paljon, mutta ei se Marsun voittoja himennä. Mielelläni näkisin colliekilpailijoita kanssamme ylimmissä luokissa!

 

 

 

 

 

 

Inhoan näin talvella plussakelejä. Kuten varmaan Pippikin =)

 

 

p1060208.jpg

               

                                           23.12.2010

joulukortti2010.jpg

 

 

19.12.2010

Joulua ja toivottavasti rauhaisaa aikaa kaikinpuolin odotellessa.....Einari täytti 7kk ja on jo aikamoinen mastodontti,painoa 23kg ja poikanen on kuin silakka. Kasvettu on ohi Sonasta (big girl) ja Martista, no Martti onkin sellainen pygmi =) Se on sellainen hyväntahtoinen "urheilijajätti Niko" joka kaataa kaiken ohi mennessään, ihan ei ole oma kroppa hallussa vielä joten ei mikään gepardi. Vielä.

Ja tyhmästä päästä kärsii koko kroppa...Alla on kuva kun poikanen juoksi johonkin kepin nokkaan pihalla jokin aikaa sitten. Komia arpi muiden joukkoon siitä jäi. Uskottavuutta Eikkis on hankkinut kissojen kanssa, kun ei millään usko että niitä ei voi ihan mitenpäin vaan käsitellä =) vaan on hankkinut kissatytöiltä myös muistoja silmien väliin. Mutta kiva uutinen on se, että Einarin kuvissakin näkyvä silmien ympärysten punoitus ja harva karvoitus on kohta taakse jäänyttä elämää. Ilmeisesti kyseessä on ollut sinkin puutos, mitä olen el.lääkäriä ja muita koiraihmisiä konsultoinut. Oishan se pitänyt muistaa että pennuilla on n.kolminkertainen sinkin tarve aikuiseen nähden, ja vaikka ennen ei ole tälläistä ollut mun koirilla niin nyt on/oli.

 

 

p1050937.jpg

 

p1050497.jpg

 

 

 

9.12.2010

Viime viikonloppuna olin Aktiivicollieiden järjestämällä tottiskoulutuspäivällä kuunteluoppilaana täällä Hyvinkäällä. Kouluttajana miellyttävä Tiina Ridvall. Kiitos kaikille seurasta.

Maanantaina eli itsenäisyyspäivänä koittikin sitten hiukan synkempi päivä koeonnistumisten osalta. Olin ilmoittanut molemat koirat, Martin ja Sonan, HOT:in  valtavaan rajoittamattomaan tokokokeeseen Hollolaan. Kaikki ei sujunut toiveiden mukaan; Martin suorituksen keskeytin. Keskeytin koska ei ollut mahkuja enään siihen viimeiseen ykköstulokseen ekan osion jälkeen, ja Martti oli kovin,hmm....sanoisinko muissa mietteissä.Se ei ole ikinä esittänyt niin huonoa seuraamista mitä se tuolla teki. Olisi tehnyt mieli keskeyttää seuraaminen, minkä sitten Sonan kohdalla teinkin avoimessa luokassa. Pah, ei ollut Sonankaan päivä. Ihan yhtä kuutamolla oli likka ja tulokseksi 3s tulos 131,5p. Että näin tällä kertaa,mutta syytöskirjeet on jo laitettu ihan omaan kotiosoitteeseen ohjaajalle =)

Alla Pipin sekä Einarin ja Sonan talvipäivän iloittelua

p1050964.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p1050931.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.11.2010

Onnea Hertan pienet "mussukat", Moa, Rollo, Sheena, Rape, Pippi ja Martti

onnea_4-v1.jpg

 

    

 

 

                                                  

                                                       21.11.2010 

Eilen vietettiin Aktiivicollieiden pikkujoulua ja sitä ennen kuunneltiin SM-haun mitallisti Antti Konttisen luentoa aiheena: Tavoitteena parempi (collie) ohjaaja. Kiitoksia kaikille mukavasta päivästä, ja Minnalle kyydistä!

Tänään sitten Sonalla vuorossa tokokoe Orimattilassa. Tuomarina Harri Laisi ja luokkana edelleen AVO. 1s tulos pistein 163,5. Pieniä virheitä siis tapahtui mutta ihan hyvin liki kuukauden treenaamattomuuden jälkeen. Ollaan vain pihalla jotain pientä väännetty. Hyvä Sona!  Vielä yksi ja sitten puolet tavoitteesta on täynnä Sompun kohdalla =)

 

 

                

tokoleiri10_233.jpg

                                                       

 

                                                     9.11.2010 

 

Vihdoin ja viimein; ensimmäinen Lumppareiden MH-luonnekuvausvideo on laitettu galleriaan! Video on L Niukin Naukin eli Raimon video. Muutkin tulevat perässä kunhan saan ne jotenkin hommattua vehkeistä koneelle. Pikku hiljaa pikku hiljaa......

syyskuu20100008.jpg

 

Muutoin ollaan elelty hiljaiseloa. Ei olla päästy treenaamaan kodin ulkopuolelle sattuneista syistä =) joten pihalla pientä tottiskelua ja esineitäkin pellolla. Sonalle odotellaan toista juoksua piakkoin tulevaksi, pohdinnassa on että steriloinko ennen vai jälkeen ens keväisen MH-luonnekuvauksen mihin olen sen ilmoittanut.....Typy harrastelee näin syksyn tullen taas omia riista-reissujaan,huoh. Einari on kasvanut hurjasti ja omistaa tällä hetkellä lempinimen "Pelikaani-poika" huuliensa ansiosta =) Osaa myös apinamaisen taidon; kiipeämisen. Tarhan portista yli tuosta vain kiivetään. Tuohon pihalle se on jäänyt aina kuitenkin heiluttelemaan häntäänsä, paitsi nyt viimeisellä kerralla milloin se palautettiin tuolta puolen kilsan päästä omilta reissuiltaan. Very nice, mutta korjattiinpas heti portti! Martti ja Piipari....nuo Hertan suloiset ja kuuliaiset lapsukaiset, ne mitään huolia enään aiheuta =) kop kop

                                    

 

                                                          25.10.2010

Aika mukavasti meni meidän perheen tokottelut eilen Orimattilasssa. Martti EVL:ssä ja Sona AVO:ssa kun oli vain yhden tuomarin koe Vironmäen ponitallin maneesissa. Tuomarina Harri Laisi. Martti sai toisen EVL 1s tuloksensa pistein 264,5. Vähän kävi poika kierroksilla hormooniensa kanssa, ja ajattelin jo että ei pysy kasassa homma......mutta pysyihän se, nippa nappa. Mutta Sona oli super asenteella mukana, ja vihdoin toteutti hommia niin että olisin ollut tyytyväinen ilman tulostakin. Mutta siis 1s tulos myös Sonalle pisteillä 181,5 + kp ( ja luokkavoitto). Hieman narttumaista omaa ajattelua se tosin harrasti mutta asenne ratkaisee. No, joskus jopa ne tuloksetkin =)

Kiitos kaikille treeniavuista, erityisesti Terhille! Näin se homma etenee.

tokoleiri10_254.jpg

                                                     19.10.2010

Viime sunnuntaina käytiin oikein kahden koiran voimin tokokisoissa Kyröskoskella.Tuomarina Juha Kurtti. Martti on kisannut tokossa viimeksi toukokuussa ja se näkyi. EVL vaatii kuitenkin kovasti keskittymistä ja sitä ei sitten Martilla sunnuntaina ollut. Ei yhtään nollaa mutta tulokseksi 2s tulos pistein 253. Harmittavat 3p jäätiin siis ykköstuloksesta. Sona jatkoi nollien sarjaansa. Nyt kahdesta uudesta eri liikkeestä nollat, + JO kolmannen kerran se karkasi noutoon!!! Pialla olisi varmaan aika hankkia se peili =) Nyt tuloksena 3s tulos. Mainitsemattahan on jäänyt kokonaan syyskuun kisa Hangossa missä typy saalisti niin vähän pisteitä että jäätiin kokonaan ilman tulosta. Nooh, talvi on pitkä joten on aikaa treenailla =)

Einari nari nari vaihtelee hampaitaan edelleen. Hyvä niin.

Galleriaan olen kerinnyt lisäämään Minna Saarisen ottamat kuvat kesän tokoleiriltä, mutta vasta seuraneiti Sonasta. Kiitos Minnalle jälleen kuvista!

 

tokoleiri10_217.jpg

                                                       

15.10.2010

Eipä tässä ihmeempiä, tokotellaan kovasti Martin ja Sonan kanssa. Einari opettelee vauvajuttuja ja elämisen taitoja. Pippi piipari on oma itsensä, pappas princess....

 

 

20.9.2010

Treenailut ovat jatkuneet, tosin nyt vaihtui talvilajiksi TOKO. Ei ihan vielä Martilla asiaa kolmosen jäljelle,mutta jälkiä toki tehdään lumen tuloon saakka. Motivaatiota käytiin viikonloppuna metsästämässä toisen lajin parissa Hämeenlinnassa kun olin katsomassa IPON MM-kisoja.

Einarin synnyinmaasta tuli tieto uusista suorituksista emän ja isän osalta. Molemmat ovat suoriutuneet RH1 koulutustunnuksen arvoisesti pelastuskoirapuolella,  viel Glück Verena!

Ja nyt on laitettu galleriaan kuvia collieiden pk-mestaruuksista Martin ja Raimon osalta. Suuret kiitokset Jorma ja Minna!

 

14.9.2010

Viime lauantaina matkasimme Martin ja Einarin kanssa collieiden pk-mestaruuksiin Raumalle missä Martti starttasi ensimmäisen kerran AVO luokassa jäljellä. Hienosti Marsulle koulutustunnus JK2. Jälki sujui superisti, täydet janalta ja kaikki kuusi keppiä! Loistavaa! Esineet ja tottis eivät menneet aivan toivotulla tavalla, pettymyksenä vain yksi esine ja tottiksesta 80p. Lisää siis vain aivojumppaa näihin niin eiköhän niistäkin suoritukset nouse. Koira kyllä pystyy siihen jos ohjaaja vain olisi skarpimpi. Einari uiskenteli seassa kuin kala vedessä ja sen "pastori"-tukka aiheutti hilpeyttä =) Martin velipoika Raimo ja ohjaaja Taina starttasivat ensimmäisessä pk-kisassaan samoissa mestiksissä, mutta jäivät tällä kertaa ilman tulosta. Ensi kerralla sitten napsahtaa! Kivasti kuitenkin collieille tuloksia. Hyvä! Kiitoksia kaikille järjestäjille ja kanssakilpailijoille. Vielä Super Onnittelut Jutalle ja Oonalle, hakumestareille ja mestareiden mestarille!!!!

 Kuva: Minna Saarinen 

 Sona käväisi sitten vuorostaan sunnuntaina Vihdissä korkkaamassa tokon AVO luokan. Paikka oli varattuna alokkaaseen mutta vaihdettiin se sitten avoimeen =) ja aivan liian aikaisin vaihdettiinkin. Tuloksena 3s tulos kolmella nollalla höystettynä. Lisää siis varmuutta ja häiriötä niin eiköhän tuokin tuosta. Jotain positiivistahan pitää aina löytää ja tällä kertaa ne olivat kaukkarit joita typy ei vielä pari viikkoa sitten osannut, mutta nyt suoritti ne kuitenkin mallikelpoisesti. Hyvä Sona!

 

 

31.8.2010

Viikonloppuna olimme poikein kanssa Toijalassa Aktiivicollieiden järjestämässä harjoitustottelevaisuuskokeessa. Martin kanssa oli kiva käydä kokeilemassa miten treenit ovat edistyneet. Hyvinhän ne. Pientä viilausta edelleen, mutta hyvään suuntaan menossa. Einari oli pieni seuramies mutta pääsi toki leikkimään muutaman pennelinkin kanssa. Tottiksesta ajelimme sitten Katrin ja nahkalauman kanssa jäljestelemään. Siinä onkin Martti pojalla vielä työsarkaa (tai siis ohjaajalla).

Kuvagalleriaan laitoin muutaman uuden näpsyn Einarista jonka pipo vaan kasvaa =)

elokuu20100025.jpg

 

22.8.2010

Sona tänään Malminkartanon tokokokeessa ALO1 pistein 183,5 KP 2.sija. Tuomarina Pirkko Bellaoui.

 

19.8.2010

Näyttää olevan Sonan lonkka-ja kyynärtulokset koiranetissä....Ovat A/A JA 0/0. Selkäkin kuvattiin epävirallisesti ja näytti puhtaalta. Hyvä homma!

kesakuu100075.jpg

  

10.8.2010

 

Treenailtu on mitä keleiltä olen jaksanut....Viime viikonloppuna ajelin klo05:ksi lauantaina Paimioon katsomaan palveluskoirien SM-kisoja. Monta tuttua oli kisaamassa ja ihanan moni pääsi sunnuntaille maastoihin. Keli oli läkähdyttävän kuuma, mutta niin vain Mervi ja Nitro nappasivat SM-pronssia hausta. MEGA ONNITTELUT MERVILLE! Ja viime vuoden jäljen hopeamitalistit Tarja ja Padi olivat SM-4:ia ! Sekä Hannan Kit esitti aivan loistavan tottiksen pientä epäonnea lukuun ottamatta. Se oli hienon näköistä.

 

p1050121.jpg

Sonan kanssa sitten tänään korkkasimme tokouran extempore suunniteltua aikaisemmin, kun Janakkalan kokessa tilaa oli. Tuomarina Hannele Pörsti. Kaikki muu meni suht ok, vaikka seuraamiseen en ollut todellakaan tyytyväinen. Emme myöskään nähneet liikkeestä maahanmenoa,eikä liikkeestä seisomista =) Joten tulokseksi 2s tulos, 145p.Jatketaan harjoituksia. 

p1040849.jpg

 

26.7.2010

Hyvä kun toinen on edes kotiutunut niin johan saa nettipalstoilla lueskella kaikenlaisia kommentteja.... Onneksi Einari ei osaa vielä lukea joten jatkamme toisiimme tutustumista leikin maailmassa. On poikaselle tehty tähän mennessä kuitenkin kolme pientä jälkeä nurtsille, joista viimeisin oli viime sunnuntaina Aktiivicollieiden omatoimileirillä Rottishovissa. Martti ja Sona olivat menossa mukana koko viikonlopun mutta Einari pääsi maistamaan leirielämää vain sunnuntaina.

Martti ei ole mahtunut mihinkään jälkikokeeseen mihin olen sitä yrittänyt ilmoittaa, mutta jatkamme yrittämistä. Ei mitään kiirettä, tällä hetkellä tökkii janat =) Sona on puolestaan kyllä ilmoitettu ensimmäiseen toko-kokeeseensa, mutta tällä treenimäärällä näillä helteillä......=)

Galleriaan laitettu kuvia Einarista. 

p1040786.jpg 

 

15.7.2010

Neljä vuotta sitten alulle pistetty ajatus on nyt haettu eilen kotiin saksasta kennel vom Bopparder Hamm: sta . Lämpimät kiitokseni rouva Verena Schaube: lle että hän pystyi antamaan pojan tänne pohjolaan. Herzlichen Dank an Verena, ich hoffe, ich bin vertrauenswürdig!

Eros vom Bopparder Hamm on suomalaisittain Einari. Einari on yhteisomistuksessa kennel Black Chips:n  kanssa. Ja niinkuin aina, nähtäväksi jää pennun kehitys ja terveys. Odotan sitä mielenkiinnolla.

 

einari20100047.jpg

Lentomatka pojan kanssa meni ongelmitta ja rauhallisesti. Harmillisesti en voinut viettää päivää kauempaa ihanassa Bopparder Hamm:ssa koska paikka oli aivan mielettömän kaunis! Ja täällä kotona kaikki sujui niin hyvin ja reippaasti, joten ei muuta kuin uimaan ja huuhtomaan matkan pölyt turkista.

einari20100064.jpg 

12.7.2010

Ui-jui =) Huomenna lentelen hakemaan herra X :n

eros6wo.jpg

 

11.7.2010 

Eilen olimme koko Lumipilven poppoo MH-luonnekuvauksessa Nukarissa. Kuvaajina Mikael Laine ja Kai Tarkka. Kuvauksen järjesti mallikkaasti SCY:n Helsingin alaosasto. Videot laitan heti koirien omille sivuille kunhan saisin ne purettua, ja osa on vielä eri vempaimissakin joten tovi voi mennä. Sekä laitan niiden osa-alueet myös esille kun ei ole tietoa tuleeko ne kennelliiton tietokantaan miten....Mutta alustavasti voin sanoa että Raimo oli hieno mies, Martti sellainen välimalli jätkä, Rollolla meni hiukan huonommin ja tehotytöt Sheena ja Pippi taas yllättivät positiivisesti siihen nähden mitä ajattelin. Lähinnä ajattelin niiden kohdalla keskeytystä,mutta omin pikku jaloin typyt sieltä pois marssivat. Takit tosin aika tyhjinä =) Sheenalle eikä Pipille ammuttu ohjaajien luopuessa ampumisesta. Isoin pettymys oli Martin reagoiminen laukauksiin. Sen verran painetta se otti tapahtumista että lopetti leikkimisen ja meni passiiviseksi ammuttaessa. Aikaisemmin en ole huomannut sen ikinä reagoivan ääniin/laukauksiin. Mutta sehän on todella pehmeä joten oli se sen verran rankka kokemus Marsulle tuo kuvaus. Yllätti se myös positiivisestikkin =) Se leikki kuvauksen ohjaajan kanssa mitä en itse ois ihan heti uskonut. Muutoin se meni kuvauksen läpi ajatelmieni mukaan. Pipin vein kuvaukseen minä koska C ei suostunut. C tietää prinsessansa vajaavuudet ja se riittää hänelle, mutta itse halusin mustaa valkoisella ja vähän ehkä paineistaa sitä nähdäkseni vielä syvemmälle.

En voi kuin kiittää Tainaa, Hannaa ja Terhiä että saatiin kaikki Lumpparit samaan testiin, sekä siitä että koirilla on todella rakastavat kodit. Kiitos!

Alla on (pieni) kuva Martista viikon takaiselta collieiden tokoleiriltä Minna Saarisen ottamana. Ja lisää Minnan ottamia kuvia Sonasta ja Martista tulee tuonne galleriaan kunhan ehdin istahtaa alas niitä sinne laittamaan. Kouluttajina leirillä oli Marko Vuorenmaa ja Pia Miettinen. Olin Martin kanssa Markon ryhmässä. Sona hengaili ja treenaili seuraneidin roolissa lähinnä. Kokemus sille kuitenkin.Kiitos kouluttajille ja muille leiriläisille antoisasta viikonlopusta!

tokoleiri_su10_437.jpg

 

 27.6.2010 

kesakuu100080.jpg

 

Toivottavasti teillä oli hauska Juhannus. Meillä oli! 

kesakuu100055.jpg

Sonasta 1-vuotis pönötyskuva, joka sekään ei ole kummoinen.
Sona täytti 23.6. tosiaan yhden vuoden.

 

 

 15.6.2010

Eilen saavutettiin Martin kanssa JK1 koulutustunnus Lahden iltakisoissa. JEEE! Pisteitä esineruudusta 26p jonka jälkeen tottikseen josta raapustettiin 84p. En ollut sen tottikseen täysin tyytyväinen. Mutta jälkeen sitten sitä enemmän kylläkin, pisteitä täydet 170p. Tuntuu makoisalta tämä koulari kun välillä jälki on takkuillut ihan tarpeeksi. Ja varmasti ihan ohjaajan toimesta.

Ja ottaen huomioon sen että kävimme 3 päivää aikaisemmin jo yrittämässä jäljestää Porvoon iltakisoissa viime torstaina saamatta jäljeltä yhtään mitään muuta kuin kahden kepin kanssa yliaikaa, niin tykkään koirasta joka yrittää treeneissä ja kisassa sen mitä ohjaaja sille on opettanut. Porvoossa esineruudusta täydet 30p ja tottiksesta 83p. Jäljeltä jäi voimaan surkeat janapisteet 20p.

Uusia jälkiä siis tallaamaan ja kiitokset meitä koularin saavuttamisessa auttaneille.

Alla kuva viime vuoden collie pk-mestiksistä eteenmenosta. Kuvaaja Kaarina Pesonen.

 

12pkmestis09.png

 

25.5.2010

Martin kanssa käytiin tänään suorittamassa hyväksytysti Saksanpaimenkoiraliiton alainen AD-koe, eli kestävyyskoe jossa pyöräillään 20km koiran kanssa parilla tauolla höystettynä. Koe käytiin Jokelassa SPL Jokelan järjestämänä. Reipas poika.

 

19.5.2010

Ha-haa ja jipii! Martti sai ensimmäisen EVL 1s tuloksen viime sunnuntaina Luopioisten kisoista. Nippa Nappahan se oli, mutta ykköstulos kuitenkin pistein 256,5p. Käytiin me kyllä tässä välissä helatorstaina Tampereella hakemassa 3s tulos. Nyt keskitytäänkin sitten jälkeilyyn että saataisiin kaivattu tulos myös siltä puolelta.

Harmituksen aiheita löytyy aina myös, nyt luikertelevassa muodossa. Kyy käärmeksiä on näkynyt pihalla ja yksi big one eksyi jopa koiratarhaan missä Sona sitten sen kanssa leikki Mungo-kalkkaro leikkiä ennenkuin kerittiin väliin. Hui! Ja Sonasta sen verran että typyllä on alkanut ensimmäinen juoksu. Olinkin katellut sitä muutaman päivän jo sillä silmällä että saattais alkaakkin kun on vähän pullistellut Piiparille.

marsu.jpg

  

10.5.2010

 

Olen aiheuttanut paheksuntaa koska olen "paisutellen", "hyökkäävästi" ja jopa suomalaisia kasvattajia "syyttäen" yrittänyt saada ihmisiä avautumaan epilepsia koiristaan rodun piirissä, ettei muille kävisi niin ohrasesti että vuosien jälkeen saa kuulla jostain sairauksista mitä suvussa ilmenee, ja joista pitäisi kertoa heti kun sairauksista tiedetään (ainakin vähintään siellä omilla kotisivuilla). Annettaisiin jokaiselle mahdollisuus tehdä oikeasti niitä valintoja jos oltaisiin rehellisiä.Aloitus lause tosin ei omasta mielestäni pidä paikkaansa, en koe että olisin käyttäytynyt kuvatulla tavalla. Kaikkien kanssa ei kuitenkaan (onneksi) voi olla koskaan samaa mieltä, joten aivan sama mulle mitä mun avautumisesta ajatellaan.

Muihin aiheisiin, iloisempiin sellaisiin. Lumipilven Niukin Naukin ja Taina kävivät debytoimassa tokon alokkaassa lauantaina saaden ykköstuloksen. Hienoa Raimo ja Taina, ONNEA!

Marttikin oli samoissa kisoissa saaden jälleen EVL:stä 2s tuloksen pistein 248. Tuomarina Jaana Tala.Tällä kertaa tökki paikallamakuu aivopieruiluun ja se idari ei ole kunnossa vieläkään meillä. Tylsää, mutta eteenpäin sanoi mummo lumessa.

 

                                                 1.5.2010

Tänään vietin päivän Koirakoulu Vision tiloissa Nurmijärvellä kun Suomen bordercolliet ja kelpiet ry olivat kutsuneet luennoimaan Kenth Svartbergin ruotsista mielenkiintoisista aiheista: "Koiran ja ihmisen suhde" sekä "Koiran persoonallisuus". Kenth on Etologian tohtori ja myös erittäin menestynyt koiraharrastaja. Mukavasti meni siis päivä mielenkiintoisen aiheen parissa hyvässä seurassa.

Sitten hiukan ikävämpiä uutisia. Sonaa ei valitettavasti tulla käyttämään jalostukseen vaikka tulevaisuus toisi tullessaan vaikka mitä positiivista sen kohdalla. Nimittäin Sonan veli on lopetettu epilepsian takia. Erittäin valitettavaa. Tiedän että osa on eri mieltä tässäkin asiassa, mutta minulle ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jättää Sona käyttämättä. Paska nakki.

                                                                30.4.2010

huhtikuu20100065.jpg

 OIKEIN ILOISTA VAPPUA KAIKILLE !

  

29.4.2010

Martti kävi ahkeroimassa viime viikonloppuna Porvoossa kaksissa tokokisoissa EVL:ssä.Tuloksena kummaltakin päivältä harmittavasti 2s tulos!!! Lauantaina tuomarina Ossi Harjulaja pisteitä 251, joten vaivaisen 5p päähään jäimme 1s tuloksesta. Sunnuntaina vuorostaan tuomarina Hannele Pörsti ja pisteitä 243. Sunnuntain kokeeseen napsahti yksi nollakin, ohjatusta.....Ei voi muistaa että välissä piti merkille mennä. Ei vaikka yritin sitä siitä muistuttaa, takaisin tullessa vain katsoi merkkiä että "ai tuoko" =) Hoh-heijaa, uutta yritystä putkeen ja lisää treeniä. Tällä viikolla pidimme hiukan taukoa ja kävimme kolmena perättäisenä päivänä jäljestämässä Martin ja Sonan kanssa, sekä muistuttelmassa pk-esteitä Martille. Hienosti estee oli muistissa, kovaa ja korkealta. Hyvä. Ja Sonalle voi huoleti alkaa pidentämään jälkeä. Tarkka ja viksu tyttö.

Alla Pia Koskisen ottama kuva Martin luoksetuloon lähdöstä. Lisää Pian hienoja kuvia galleriassa.

porvoo25.jpg

  

18.4.2010

 

TVA HK3 JK2

Candymoon Eight Wonder

31.12.1999 - 17.4.2010

eppu1.jpg

 

Hyvästi rakas rohkea poikani.

Ei kipuja enään.

Kiitos.

 

Now his love´s a memory

A ghost in the fog

He sets the sails one last time

Saying farewell to the world

Anchor to the water

Seabed far below

Grass still in hes feet

And a smile beneath his brow

( Nightwish : The Islander )

 

11.4.2010

Eilen olin Aktiivicollieiden järjestämässä viettiseminaarissa Tuusulassa. Vetäjänä erittäin miellyttävä Juha Korri.

Kelit on nyt aivan mahtavat, mahtavat kurakelit. Hiukan alkaa paikat kuivumaan ja kuiviakin kenttiä on siis iloksemme löytynyt missä on miellyttävä treenata. Tosin onneksi kausikortti on voimassa hallille vielä tämän kuun.... Kunhan metsät ja pellot hieman kuivuvat niin jälkikausikin avataan aivan satavarmasti pian. Tuskin maltan odottaa.

Sona tyttönen täyttää tässä kuussa 10kk ja voin todeta sen olevan aivan hyvä kuuppainen eläin. Hieman virtaskaa saisi löytyä enemmän omaan makuun, mutta aika sitten näyttää päästäänkö mihinkään vai ei. Alla oleva kuva on otettu muutamia vikkoja sitten.

Lopuksi täytyy kirjoittaa että itsekkin uskon sen olevan totta; Epun aika alkaa surukseni käymään vähiin. On se vaan niin raskas päätös. Mutta kuitenkin hetki liian aikaisin kuin hetki liian myöhään.....

   

5.4.2010

Parempi myöhään kun ei milloinkaan, eli tosiaan HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ ! Treenailtu ollaan ahkerasti ja Sona varsinkin on opetellut uusia asioita, mm tunnaria, ja esineruutukin on saatu potkaistua käyntiin.

On myös käyty ihailemessa penneleitä, kissa-sekä koira Tanjalla ja Monicalla.

 

28.3.2010 

Eilen Aktiivicollieiden kokouksessa ja tänään sitten kommellusten kautta Purinalla Martin kanssa tokokisoissa. Luokkana siis EVL. Pisteitä kertyi 2s tuloksen verran, eli 242,5p ohjatunnoudon ollessa taas 0p. Kurjuuksien kakkarainen, mutta eteenpäin tästä vain mennään........

tokoleiri08su_155.jpg

Kuva: Minna Saarinen 

 

24.3.2010

Viime lauantai vierähti Terhin ja Minnan kanssa Tampereella SPL Tampere ry:n järjestämässä koulutusseminaarissa. Kouluttajina Marko Koskensalo ja Hannu Liljegren. Lauantaina vuorossa siis tottelevaisuutta. Sunnuntain suojelukoulutukseen en osallistunut =)

Viikolla sitten on taas treenattu kovasti talviloman kunniaksi, ja ihmetelty tätä todella hyvää onnea koirien hampaiden kanssa....Pippi teloi hampaansa (onneksi vielä maitohampaat) pyörän pinnoissa v.07, Hertta taasen v.08 kaasutteli autosta muiden perään sellaisella vauhdilla että jalat ei kerinneet mukaan vaan nuoltiin asfalttia menettäen niin yhden hampaan. Martti vuorostaan v.09 leikki vuoristokaurista kotimetsissä ja menetti Kytäjän kiviin yhden hampaan, sekä toiseen se sai paikkauksen (itseasiassa etusivun vasemmassa yläkuvassa Martilla näkyy vielä pienen pieni arpi alahuulessa). Ja Sona jatkaa perinnettä niin, että kun yritettiin vaikuttaa parin millin virheasentoon, niin tytteli päästi omistajan pälkähästä ja katkaisi tämän kyseisen kulmurin kärjen jääkalikka-leikeissään tarhassa sitten kokonaan. Soooooo great! Minkäs teet, ei niitä voi 24/7 vahtia tai pumpulissa pitää. Vai voiko?

Pari talvista otosta Emmistä ja Minnistä alla.

                                 

maaliskuu20100027.jpg

 

maaliskuu20100015.jpg

 

7.3.2010

Treenailtu on, ja kevään seminaareissa käynti sai jatkoa tänään, kun kävin kuunteluoppilaana Porvoossa Dog&Cat hallissa kuuntelemassa menestynyttä Christa Enqvistiä TOKOn salojen osalta. Taitava ihminen! Ihailen aina ihmisiä joilla on erinomainen koiranlukutaito ja taito ottaa koirat yksilöinä eikä vain tunkea samaan muottiin.

Emmi kissan viettäessä tänään 1-vuotis syntymäpäiväänsä meinasi Martti-poika päästä hengestään tai ainakin loukkaantua huonolla tuurilla! Lähti lenkillä ajamaan peuroja (hyi hyi) ja yksi niistä, ilmeisesti "lapsonen" koosta päätellen, jäikin jumiin lumihankeen niiden ylittäessä ojaa. Martti kerkiää paikalle samaan aikaan kun metsästä palaa apuun suojeleva emä, ja alkaa etujalat ojossa hyökkiä Marttia kohden. Neljä-viisi kertaa peura niin tehtyään, Martti tajuaa- tai pelästyy tarpeeksi ja lähtee pois. Ja pieni peurakin pääse ojasta pois, onneksi.

Lisäsin galleriaan kuvia jotka nappasin pikaisesti eilen auringon paistaessa.

                                                                                                   1.3.2010

Viime lauantaina korkkasimme TOKOssa EVL:län Martin kanssa Sysmässä, tuomarina Ossi Harjula. Hieman saammee vielä treenata, tuloksena 2s tulos pistein 228, ohjatun noudon ollessa 0p.

Sona puolestaan kävi sitten kuitenkin tänään ottamassa sapellihampaan helsingissä Yliopistollisessa eläinsairaalassa. Parista millistä oli kiinni toisen alakulmurin oikea asento, ja el.lääkäri Eva Sarkiala-Kessel teki pienen viillon ikeneen ja laittoi hampaan kärkeen pidennyksen josko se sitten auttaisi hampaan täydelliseen asentoon. Pistää vain miettimään tarkemmin nyt sitten suunnitelmia. Vakavampaa on Sonan mielestä kuitenkin ettei saa nyt näkerrellä aivan kaikkea vähään aikaan. Kyllä se siitä.

 

Tässä kuva hampaasta. Harmi etten ole ottanut kuvaa hampaasta ennen operaatiota.

Sekä kuva Martista viime kevään ABCD-ottelun pystin kanssa.

21.2.2010

Aika vierii treenatessa kevään kisoja silmällä pitäen Martin kanssa. Sona tietysti myös opettelee temppuja siinä sivussa. Onneksi on tosiaan se lämmin halli käytössä meillä.

Viikonloppu vierähti aktiivicollieiden luennolla jossa  luonnetestituomari ja pk-harrastaja Katri Leikola puhui aiheenaan Koiran luonteenominaisuuksien testaaminen ja dokumentointi, sekä FM Riitta Lindströmin aiheena oli Perinnöllisyystiedettä käytännössä-DNA:sta geenitesteihin. Mielenkiintoinen luento, ja herätti paikallaolijoissa kivasti keskustelua. Sieltä sitten suhasin iltaa viettämään käyttökoirien talkooporukalle tarjoamaan illanviettoon  joten kyllä nää talviviikonloput saa myöskin ihan kivasti kulumaan.....

Edellisestä viikonlopusta on pakko hehkuttaa sen verran että ystäväni Satu ja Eliisa olivat Lieksassa valjakkoajon SM-kisoissa, ja niiiin hienosti Eliisa oli 120km matkalla SM-4 !!! Ja Satu oli oman retkiluokkansa voittaja!!! ONNEA! Mä olen niin ylpeä teistä typyt.

 

01.02.2010

Eipä ihmeempiä kuin että ollaan tosiaan saatu treenaaminen potkaistua säännölliseen rytmiin mielessä kevään TOKO-kisat. Ja hienosti tässä treeniasiassa auttaa asiaa se, että ollaan nyt säännöllisesti hallissa Martin ja Sonan kanssa niin eipä tarvitse jäädytellä sormiaan eikä kolata itselleen ensiksi tilaa tuonne ulos. Siihen malliin tuota lunta on tänä vuonna tullut.

Eilen korkattiin sitten luentojen ja koulutuksien osalta vuosi käyntiin. Olin kuunteluoppilaana Aktiivicollieiden  tottelevaisuuskoulutuksessa Längelmäellä. Kouluttajana Markus Kuusela.

Tänään sitten käytiin Sonan kanssa Helsingissä hammaslääkärissä näyttämässä vasenta alakulmuria. Se on muutamasta millistä kiinni ettei olisi oikeassa asennossa. Nyt vielä hieman painaa ientä. Hätäinen sai ammattilaisen rauhoittelut ja kotihoidoksi perinteiset vääntelyt ja palloleikit. Eiköhän se siitä.....Kiitos avusta Taina!

 

19.01.10

Vuosi on lähtenyt rauhallisesti käyntiin. Pikkuhiljaa yritellään toipua kylmyydestä ja päästä treenauksen säännöllisyyteen kiinni. Sonasta on kasvanut nuori leppoisa neiti jonka treenaaminen on lähtenyt kivasti käyntiin. Pääsisipä vaan jo jäljestelemään. Ehkä vähän aikaa saa odotella vielä....

Viime lauantaina alaosaston vuosikokouksessa Martille tuli kotiin viemiseksi vuoden 2009 tokocolliekisan 2.sija. Ja minulle toinen alaosaston myöntämä harrastemerkki.

Ja nyt yritän itse päivitellä näitä kotisivuja joten odotettavissa voi olla...hmm...mielenkiintoisia hetkiä. Huudan sitten Åsaa apuun jos sivut alkavat näyttää aivan kummallisilta.

 

Laitoin Sonasta muutaman kuvan galleriaan sen oman otsikon alle.

 

Ylös